Veel bedrijven laten veel kans liggen op het gebied van duurzaam ondernemen op kantoor. Veel ondernemers voelen zich belemmert tijdens het duurzaam ondernemen. Hierbij spelen onderwerpen als tijdgebrek, onvoldoende kennis en stijgende kosten een grote rol. Wil je graag groen ondernemen, dan hoeft niet helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met slechts een paar simpele stappen ben je al een heel eind. Lees snel verder voor drie manieren om duurzaam te ondernemen op kantoor!

Meteen starten met duurzaam ondernemen? Vermijd plastic afval binnen je onderneming door te zoeken naar duurzame oplossingen en voorkom dat plastic bij het restafval terechtkomt.

1. Start simpel

Duurzaam ondernemen hoeft helemaal niet complex en grootschalig te zijn. Start simpel en houdt het klein. Print minder vaak, laat computers niet om stand-by staan en doe vaker de lichten uit in de ruimtes die niet gebruikt worden. Daarna kun je een grotere stap nemen. Denk hierbij aan de inkoop van materialen en grondstoffen. Waar liggen mogelijkheden? Ook op het gebied van transport liggen veel mogelijkheden voor groen ondernemen. Zo kunnen materialen vaak efficiënter vervoerd worden en motiveer je werknemers om gebruik te maken van het openbaar vervoer of met elkaar te carpoolen. 

2. Recyclen van bedrijfsafval

Als bedrijf produceer je veel afval. Het is daarom erg belangrijk om aandacht te schenken aan het scheiden en inzamelen van het bedrijfsafval. Gescheiden afval kan namelijk gerecycled worden en tot een nieuwe grondstof verwerkt worden. Het scheiden van afvalstromen van je kantoor is een zeer duurzame keuze. Bovendien is het inzamelen van gescheiden afval een stuk goedkoper. Restafval moet namelijk verbrand worden en is daarom duurder om af te laten voeren. Bestel container voor je bedrijfsafval op MilieuServiceNederland.nl en scheid het afval om vervolgens door hen op te laten halen.

3. Laat je informeren en adviseren op het gebied van duurzaam ondernemen

Veel ondernemers zijn op zoek naar manieren om duurzaam te ondernemen. Het kan soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen of wat de verschillende opties zijn. Voor meer informatie kun je terecht bij andere ondernemers, bedrijven en organisaties die duurzame ondersteuning aanbieden. Praat met anderen en bezoek bijeenkomsten op het gebied van duurzaam ondernemen.