Ben je op zoek naar iemand die je kan ondersteunen bij budgetbeheer? Denk dan eens aan een van de bewindvoerders van RapportBI. Budgetbeheer wordt ook wel inkomensbeheer genoemd en is bedoelt om eventuele huidige schulden af te lossen en nieuwe te voorkomen.

Over Budgetbeheer

Vaak wordt budgetbeheer ingezet als voorloper van bewindvoering. Het is een manier om snel geholpen te worden als je in de financiële problemen zit. Meestal wordt dit opgelegd als voorloper van bewindvoering. De procedure voor het aanvragen van bewind kan nogal lang duren en vaak willen cliënten meteen geholpen worden. Budgetbeheer is dan een mooie oplossing.

Hoe werkt budgetbeheer?

Van te voren wordt met de bewindvoerder afgesproken wat het plan is en dit wordt vastgelegd in het zogenaamde budgetplan. Hoeveel geld komt er binnen, hoeveel schulden zijn er en hoeveel moet er maandelijks afgelost worden? Ook wordt er afgesproken welk bedrag jij per week of maand krijgt, het zogenaamde leefgeld. Dit geld kun je gebruiken om boodschappen te doen. Het geld is dus puur bedoeld om te leven. De bewindvoerder beheert d e rest van je geld en zorgt dat vaste lasten, waaronder hypotheek of huur, gas water en licht en elektriciteit, betaalt worden. Daarnaast zorgt de bewindvoerder ervoor dat schulden worden afgelost. Op die manier krijg je de controle over je geldzaken terug.

RapportBI

RapportBI is een landelijke bewindvoerdersorganisatie die werkt met franchisenemers. Door het hele land zitten dus verschillende bewindvoerderskantoren en er is altijd iemand bij jou in de buurt. De bewindvoerders werken dus voor zichzelf, maar zijn aangesloten bij een landelijke organisatie. Daardoor blijft de kwaliteit van de diensten gewaarborgd en weet je zeker dat je bij een betrouwbare en professionele bewindvoerder terecht komt.