Het opzetten van een eigen onderneming biedt veel voordelen. Je gaat doen waar jij goed in bent en leuk vindt en kunt je eigen tijdsindeling maken. Je bepaalt zelf hoeveel dagen je gaat werken en wanneer je vakantie opneemt. Jij bent verantwoordelijk voor jouw werkzaamheden en je kunt een visie hanteren die helemaal bij jou past. Het opzetten van een eigen onderneming is een flinke klus, maar zeker ook een hele uitdaging. Je hoeft je dus niet te vervelen. Toch zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je je eigen bedrijf opzet. Je kunt namelijk niet meer terugvallen op collega’s en ook wanneer je ziek bent, zal er gewerkt moeten worden om de inkomsten te laten draaien. Daarnaast komt er ook een administratieve kant bij het verhaal van het ondernemerschap kijken. Zo zal de boekhouding op orde moeten zijn. Uiteraard kun je ervoor kiezen dit in eigen beheer te houden, maar vaak is dit erg complex en kun je deze tijd beter besteden aan je bedrijf. Een administratiekantoor inschakelen die deze zaken afhandelt, is dan ook zeker een goede investering.

Wat kan een administratiekantoor voor je betekenen

Of je nu een lopend bedrijf hebt of een onderneming op wilt starten, de hulp van een administratiekantoor is altijd welkom. Bij het opzetten van een bedrijf komt veel kijken. Veel van deze zaken kun je zelf online reglenen, maar in andere gevallen is administratieve hulp zeker van harte welkom. Een administratiekantoor kan een starter bijvoorbeeld helpen met:

  • de inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • het opstellen van een ondernemingsplan
  • Het aanvragen van financieringen en eventuele leningen
  • het aanmelden bij de Belastingdienst

Wanneer je als starter ingeschreven staat, kan je aan de slag met je onderneming. Echter, de administratie dient nog steeds op orde te zijn. En dat is niet altijd even makkelijk. Door een administratiekantoor in te schakelen, ben je verzekerd van een goede administratie en hou je zelf tijd over voor jouw onderneming. Het administratiekantoor kan onder andere de volgende diensten voor je leveren:

  • boekhouding opzetten en bijhouden
  • opstellen jaarrekening
  • belastingaangiftes
  • aanvragen subsidies
  • tussentijdse overzichten en prognoses opstellen

Een administratiekantoor inschakelen

Wil je een administratiekantoor in Hoogeveen inschakelen? Kies dan voor een kantoor waar persoonlijk contact en begeleiding erg belangrijk is. Zo voorkom je dat je een nummer bent en weet je persoonlijk begeleider wie jij bent, waar je voor staat en wat het ondernemerschap voor jou betekent. Bij vragen kun je terecht bij jouw persoonlijke begeleider en word je direct geholpen. Ook is het belangrijk dat jouw administratiekantoor korte lijnen heeft met andere kantoren. Mocht er namelijk advies van een accountant ingeroepen dienen te worden, dan zijn korte lijnen natuurlijk erg handig. Samen met het administratiekantoor wordt jouw onderneming vast een succes!