Heb jij tilhulp nodig op jouw bedrijf? In veel industrieën, zoals in de bouw of op een distributiecentrum, wordt er gewerkt met veel zwaar materiaal. Op zulke plekken is het geen luxe, maar een essentie om mechanische hulp te hebben bij het tillen. Door de jaren heen zijn er veel machines ontwikkeld die ieder helpen bij het tillen en verplaatsen van zware gewichten, maar hoe weet jij welke het beste is voor jouw bedrijf? In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van een tilhulpmiddel, zodat jij te weten komt of dit een goede investering voor jouw bedrijf is of niet.

De voordelen van een tilhulp

Wanneer jouw bedrijf nog niet voorzien is van verschillende tilhulpmiddelen, dan is nu de tijd om er een aan te schaffen. Met behulp van tilhulpmiddelen kan jouw bedrijf veel efficiënter te werk gaan. Taken die voorheen door twee of meer personen moesten worden uitgevoerd, kan je nu in je eentje doen. Dit betekent dat je jouw medewerkers efficiënter kan inzetten op de werkvloer. Daarnaast voorkomt het de kans op verwondingen op de werkvloer. Overal waar er veel fysiek werk wordt verricht, lopen medewerkers een kans op verwondingen. Natuurlijk zijn de meeste risico’s geëlimineerd, maar een ongeluk kan altijd gebeuren. Met behulp van een tilhulp wordt deze kans nog kleiner. Jouw personeel hoeft minder kracht uit te oefenen en kan meer rekenen op de machines. Zo voorkom je dat iemand door zijn rug gaat of iemand iets kneust doordat hij het verkeerd heeft opgetild. 

Wat voor tilhulpmiddel heb jij nodig?

Wanneer je dieper op het onderwerp ingaat, dan kom je al snel te weten dat er veel verschillende soorten beschikbaar zijn. Er zijn tilhulpmiddelen die helpen met het tillen en kantelen van materialen, maar er zijn ook machines die helpen bij het verplaatsen van materialen. Wat de klus ook is in jouw bedrijf, er is gegarandeerd een geschikte tilmachine te vinden.

Op zoek naar meer informatie?

Iedere tilhulp machine heeft zijn eigen specificaties en krachten, waardoor het vaak een kwestie van vergelijken is. Om te voorkomen dat jij een foute keuze maakt, kies je ervoor om contact op te nemen met de experts. Zo kom jij bijvoorbeeld te weten of jij beter kan kiezen voor vatenkantelaars of niet. Specialist op het gebied van tilhulp Roosen BPL staat klaar om al jouw vragen te beantwoorden.