Een succesvolle schrijver wordt je niet zomaar. De uitspraak dat een schrijver dit van zichzelf heeft en daarom goede verhalen kan schrijven is slechts gedeeltelijk waar. Zo is de ene persoon inderdaad handiger in het schrijven van een interessant verhaal dan de ander, maar iedereen heeft talent in meerdere of mindere mate. Vervolgens is dit talent te verbeteren en worden we een betere schrijver. Hoe je hiervoor zorgt? Daarover geven we hieronder meer informatie.

Tips om een betere schrijver te worden

Net zoals bij alles is het belangrijk om zoveel mogelijk te oefenen. Wie een professionele voetballer wil worden zal iedere dag moeten oefenen met een bal, wie een programmeur wil worden zal eerst de code in moeten duiken en wie een goede schrijver wil worden zal er ook veel energie in moeten steken. Oefenen doe je niet door non-stop te schrijven. Een andere manier is door er een aantal boeken bij te pakken en zelf veel te gaan lezen. Door andere verhalen te lezen doe je namelijk inspiratie op en leer je de insteek van andere schrijvers.

Naast lezen is veel schrijven ook belangrijk. Een goede manier is door een blog bij te houden. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk. Het opzetten van een website kan al binnen een paar tellen met het bekende WordPress. Plaats een gedeelte voor reacties op je blog, zodat je direct de kritiek en feedback van lezers kunt zien.

Iets waar veel schrijvers niet aan denken is het zorgen van een kring van schrijvers om je heen. Op deze manier raak je helemaal betrokken binnen de wereld, krijg je meer inspiratie advies en ondersteuning. Door lezingen te bezoeken, conferenties bij te wonen of door aan te melden bij een overkoepelende organisatie creëer je binnen no-time een kring van schrijvers om je heen.

Publiceren van je boeken

De echte feedback ontvang je pas door je verhaal in boekvorm te publiceren. Wordt het een succes? Dan kan het maar zo dat je er goed mee gaat verdienen. Wordt het geen succes? Gebruik het dan als een leermoment voor je volgende verhaal. Analyseer grondig wat er niet goed is gegaan en gebruik deze feedback die je hieruit haalt. Probeer je boek zo efficiënt mogelijk te publiceren met een ervaren bedrijf. Steeds meer mensen maken gebruik van de diensten van Pumbo. Zij kunnen vrijwel alles voor je organiseren van het drukken en uitgeven van je boek. Toch behoud je zelf veel controle over je eigen boek. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen voor Pumbo kiezen. Bij traditionele uitgeverijen ben je al snel een groot deel van de inkomsten kwijt en daarnaast bepaalt de uitgever de hele route van je boek, waardoor jij hier zelf geen controle meer over hebt.