Mag jij het kerstpakket samenstellen voor je personeel dit jaar? Dan heb je een moeilijke, maar ook dankbare taak gekregen. Want doe je dit goed, dan krijgen de medewerkers een cadeau waar ze nog lang over na zullen praten. Een goed kerstpakket kan motiveren, waardering uitspreken en blij maken en daar ben jij dan verantwoordelijk voor. Is dit een onmogelijke taak? Zeker niet, want met de onderstaande informatie kun je een kerstpakket samenstellen waar iedereen blij van wordt.

Een kerstpakket samenstellen met een gezamenlijk thema

Als degene die het kerstpakket mag samenstellen vraag je je misschien af wat iedereen graag zou willen hebben. Een fles wijn is dan een logische keuze, maar getuigt niet van veel inzet en moeite. Je wilt geen generiek product, maar tegelijkertijd moet iedereen er wat aan hebben. Het beste kies je dan een gezamenlijk thema. Dingen die iedereen gemeen heeft zijn het bedrijf waarvoor ze werken en de belangrijke prestaties waar iedereen aan meegewerkt heeft. Kies daarom voor een product dat duidelijk wat te maken heeft met wat jullie bedrijf doet. Een wollen trui, bijvoorbeeld, als jullie natuurlijke isolatiematerialen produceren. Heeft iedereen bijgedragen aan het uitbreiden van het werkgebied naar Duitsland? Dan kun je een kerstpakket samenstellen met een Duits thema.

Stuur een vragenlijst rond

Wie kan je beter vertellen wat er in een kerstpakket moet zitten dan degenen die het ontvangen? Het is helemaal niet vreemd om je personeel gewoon te vragen wat ze willen ontvangen dit jaar. Stel een korte vragenlijst op en ze vertellen het je zelf. Dan kun je een kerstpakket samenstellen die voldoet aan de antwoorden die je personeel zelf heeft gegeven. Enkele voorbeelden van vragen die je kunt opnemen zijn:

  • Wat vond je goed en wat vond je minder goed aan het kerstpakket van vorig jaar?
  • Omschrijf het voor jouw ideale kerstpakket.
  • Wat wil je in het volgende kerstpakket ontvangen?

De financiën

Als jij het kerstpakket gaat samenstellen dan betekent dit dat je geld gaat uitgeven en daar zijn ze binnen een bedrijf meestal minder blij mee. Je hebt ongetwijfeld een budget gekregen waar je je aan moet houden en deze zal altijd tegenvallen. Wil je binnen je budget blijven en toch een indrukwekkend kerstpakket samenstellen, kijk dan eens bij een online winkel. Daar is een groot assortiment beschikbaar en dat vaak voor een zeer gunstige prijs. Moet je meer dan honderd kerstpakketten bestellen, dan krijg je vaak ook de optie om ze zelf samen te stellen en zo dus een kerstpakket op maat te maken. Het is zeer de moeite waard om eens online te bekijken. Je zult niet worden teleurgesteld.

Het ideale kerstpakket

Het is dus de kunst om een kerstpakket te vinden met een thema dat iedereen begrijpt, met een boodschap die iedereen begrijpt, met een inhoud die iedereen waardeert en dat binnen je budget. Het ideale kerstpakket samenstellen lijkt onmogelijk, maar met de bovenstaande informatie en een goede online winkel aan je zij, wordt het realiteit.