Tegenwoordig kunnen bedrijven bijna niet meer om een ERP systeem heen. Volledig geïntegreerde systemen die alle bedrijfsprocessen in kaart brengen, optimaliseren en uitbreiden zijn de essentieel geworden in veel ondernemingen. Dit geldt voor zowel grote multinationals als kleinere MKB-bedrijven. Omdat dit vaak technisch complexe systemen zijn, is er een behoefte aan mensen met een technische achtergrond, die met deze systemen kunnen werken en waar nodig uitleg kunnen geven aan ander uitvoerend personeel. In iedere branche is er daardoor flinke vraag naar mensen die deze kennis en kunde hebben.

Hongerige recruiters

Als je zelf al redelijk wat kennis hebt van ERP systemen en je maakt kenbaar dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, is de kans groot dat je zelf weinig speurwerk hoeft te doen.  Voor dergelijke technische functies wordt vaak gebruik gemaakt van recruiters om mensen te zoeken. Zorg ervoor dat je CV up-to-date is en dat je op platformen als LinkedIn een volledig profiel hebt. Zodoende wordt je waarschijnlijk snel benaderd door meerdere partijen. Echter, deze positie geeft je als young professional ook de kans om zelf selectief te zijn in waar je wil gaan werken. Je kunt daarom op dit moment ook heel goed zelf op zoek gaan naar een geschikt bedrijf.

Zelf op zoek naar de ERP systemen en bedrijven

Het is van belang dat je in de zoektocht naar een geschikt bedrijf eerst een beetje in de gaten krijgt welke sectoren met welke ERP systemen werken. Er zijn natuurlijk een groot aantal ERP softwarepakketten die verschillende functies hebben om bepaalde bedrijfsprocessen optimaal te helpen. Daarnaast heb je zelf misschien wel een grote voorkeur voor een bepaalde sector om in te werken en zoek je aan de hand daarvan verschillende bedrijven. Op erpoverzicht.nl kun je makkelijk de verschillende softwarepartijen vergelijken en voor welke branche ze geschikt zijn. Dit geeft je een startpunt van je zoektocht naar een geschikt bedrijf.

ERP consultants

Het is natuurlijk een optie om te werken voor een bedrijf dat met een ERP systeem werkt of bij een van de leveranciers van de software. Echter, het is ook mogelijk om als ERP consultant aan de slag te gaan. Voor de mensen die wat meer gericht zijn op projectmatig werken en ook de praktische kant van het verhaal goed kunnen vertellen is dit een ideale uitkomst, met ook zeker genoeg kansen. Ook voor deze functies zul je waarschijnlijk veelvuldig benaderd worden door recruiters met de mooiste beloftes en carrièremogelijkheden. Een laatste tip vanuit ons is: blijf altijd kritisch kijken naar de mogelijkheden die langskomen en doe (zeker in dit vakgebied) genoeg vooronderzoek voordat je ergens aan begint!