Als je goed Engels spreekt dan kun je daar veel voordeel van hebben. Niet alleen als je met vakantie naar het buitenland gaat, maar ook als je zakelijk contact onderhoudt met klanten en relaties in het buitenland. De voertaal is dan vrijwel altijd Engels. Als je dan niet goed mee kunt komen doordat je niet alles verstaat kan dat erg hinderlijk zijn. Met het Engels wat je op de middelbare school leert kom je vaak net niet ver genoeg. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun kennis van de taal op te waarderen met een cursus voor volwassenen.

Waar kun je je kennis van het Engels verbeteren als volwassene?

Wanneer je de schoolbanken bent ontgroeid dan is het soms lastig om een geschikte cursus Engels te vinden waarmee je je spreek- en schrijfvaardigheid in het Engels naar een hoger niveau kunt tillen. Het komt enorm professioneel over als je een e-mail in het Engels foutloos kunt beantwoorden zonder klakkeloos de teksten van een vertaalpagina op het internet over te nemen. Daar staan vaak fouten in waarmee je een behoorlijke blunder kunt begaan.

Goed Engels kunnen spreken en schrijven zal je zeker verder brengen als je de taal nodig hebt voor je werk. De contacten met internationale zakenpartners en klanten van over de grens zullen er een stuk soepeler door verlopen.

Welke cursus Engels kan ik het beste volgen?

Als je je Engels wilt verbeteren omdat je hier voornamelijk voor je werk wilt gebruiken dan is een cursus volgen een prima start. Kies een goede cursus zakelijk Engels. Deze trainingen besteden geen aandacht aan persoonlijke conversatie. Iedereen kan wel ‘how do you do….thank you I’m fine’ uitbrengen als er contact is met iemand die geen Nederlands spreekt. Maar onderhandelen over een zakelijke deal of douane stukken lezen in het Engels is een heel ander verhaal. Daarbij kan een cursus zakelijk Engels je zeker helpen.

Als je goed Engels spreekt dan voel je je in het buitenland ook een stuk zekerder. Je hoeft niet bang te zijn dat je naar woorden moet zoeken tijdens onderhandelingen of als je een internationaal congres bijwoont. Maar ook bij het volgen van een webinar in het Engels of een online vergadering met internationale deelnemers is het natuurlijk heel handig wanneer je geen ondertiteling nodig hebt om iedereen goed te kunnen volgen. Een goede cursus Engels kan daar prima bij helpen.