Een goede vloer doet veel voor je bedrijf. Door de juiste vloer kun je professionaliteit uitstralen. De geschikte vloer voor HR-bedrijven is daarom ook een betonlookvloer. In dit artikel lees je waarom!

Betonlook vloer: wat is het?

De betonlook vloer is, zoals het woord het zelf al zegt, een vloer dat eruit ziet als een beton gegoten vloer. In plaats van beton wordt er gewerkt met een PU gietvloer. Deze gietvloer wordt ook wel eens de polyurethaan gietvloer genoemd en is een zeer aangename en onderhoudsvriendelijke vloer.

Het betonlook gevoel wordt gecreëerd door het mengen van twee verschillende soorten kleuren van de PU gietvloer. Zo bekom je het beste resultaat.

Waarom een betonlook vloer?

Een betonvloer heeft na verloop van tijd vaak meer nadelen dan voordelen. Vergeleken met de PU gietvloer is een betonvloer niet te combineren met vloerverwarming. Dankzij vloerverwarming kun jij in je bedrijf de totale oppervlakte optimaal benutten. Daarbij is een betonvloer ook niet geschikt voor vochtige ruimtes. Voor een PU gietvloer is dit geen probleem. Het is een van de meest hygiëniste vloeren de er bestaat en kan zonder problemen in elke ruimte gelegd worden. Ook het aanleggen van een gietvloer is gemakkelijker dan een betonvloer.

Gietvloeren laten zo goed als nooit schade zien. Natuurlijk wanneer je voor een matte afwerking kiest, zul je sneller strepen op de vloer zien. Een extra voordeel dat de PU gietvloer heeft in tegenstelling tot andere gietvloeren is dat de vloer niet zo snel verkleurt.

Betonlookvloeren zorgen voor een professionele en moderne uitstraling. Doordat de vloer geen naden, groeven of scheuren bevat, is de vloer heel eenvoudig in onderhoud en lijkt het of de ruimte groter is dan hij werkelijk is. Laat de vloer plaatsen door een ervaren vakman zodat je toekomstige schade vermijd! Gietvloeren plaatsen lijkt misschien gemakkelijk, maar is het zeker niet.