Voor veel mensen blijkt het een behoorlijke uitdaging te zijn, om een baan te vinden die bij hen past. Aan de ene kant kies je voor een baan om in je levensonderhoud te kunnen voorzien. Aan de andere kant moet een baan aansluiten bij je persoonlijke interesses! Hoe vind je een baan die aan beide voorwaarden voldoet? In dit artikel geven we je enkele handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Het is afhankelijk van je achtergrond, leeftijd en opleiding, hoe makkelijk het zal worden om een geschikte baan te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de IT-branche! Het aanbod aan IT vacatures in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag is ontzettend groot.

 

Maak een profielschets van jezelf

Om te beginnen kan het verstandig zijn om een profielschets van jezelf te maken. Wat zijn je interesses? Welke hobby’s heb je? Wat zijn je sterke- en minder sterke eigenschappen? Enzovoorts. Naast de mogelijkheid om hier zelf mee aan de slag te gaan, zou je ook voor hulp van een organisatie kunnen kiezen. Er zijn verschillende organisaties die een profiel van je samenstellen, om het vinden van een geschikte baan makkelijker te maken. Ook een uitzendbureau kan je hierbij vaak helpen. Niet iedereen vindt het echter even prettig om voor een uitzendbureau te werken.

 

Vergelijk vacatures met je profielschets

Wanneer je een profielschets gemaakt hebt, kun je een volgende stap zetten: het zoeken naar leuke vacatures. Er zijn op internet talloze websites te vinden, waar een breed scala aan vacatures aangeboden wordt. Leg de eisen van deze vacatures eens naast je profielschets, om te kijken in welke mate deze aansluit op zo’n vacature! Heb je een match? Dien in dat geval eens een sollicitatie in, om te kijken hoever je kunt komen in het sollicitatieproces.