Veel mensen houden van muziek. Het is een manier om elkaar met klanken te betoveren, inspireren en verbinden. Als je net met muziek wilt beginnen, dus zelf muziek maken, dan kan een instrument kiezen nogal lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende instrumenten die speciaal zijn ontworpen voor beginners, met gemakkelijke speelbaarheid en snelle leercurves. In deze blog zullen we enkele van deze beginner-vriendelijke instrumenten verkennen en ontdekken welke muziekstijlen goed bij hen passen.

Ukulele

De ukulele is een snaarinstrument dat niet al te groot is en daardoor perfect voor beginners. Met slechts vier snaren is het gemakkelijk te leren en kunnen beginners al snel eenvoudige liedjes spelen. Het instrument wordt vaak in verband gebracht met Hawaïaanse muziek, maar het is veelzijdig, zo kun je pop, folk en zelfs rock nummers erop spelen.

Keyboard

Een ander instrument dat ideaal is voor beginners, is het keyboard. Met de mogelijkheid om verschillende geluiden en ritmes te produceren, biedt het ding een breed scala aan mogelijkheden. Beginners kunnen eenvoudige melodieën en akkoorden leren spelen en zo al snel aan de slag gaan. Het keyboard past goed bij popmuziek, elektronische muziek en zelfs klassieke stukken. Een keyboard met 58 toetsen is verkrijgbaar bij maxiaxi en is een veel gekozen optie. 

Akoestische gitaar

De akoestische gitaar is een populair instrument dat veel beginners aanspreekt. Met een paar basisakkoorden kun je al snel je favoriete liedjes begeleiden. De gitaar is veelzijdig en past goed bij genres zoals pop-, folk- en countrymuziek. Het leren van technieken zoals tokkelen en het spelen van melodieën op de gitaar kan wat tijd kosten, maar het is zeker de moeite waard.

Cajón

De cajón is een percussie-instrument dat oorspronkelijk uit Peru komt. Het is een houten kist waar je op kunt zitten en drumgeluiden kunt produceren door met je handen op verschillende delen van de cajón te slaan. Dit instrument is zeer geschikt voor beginners, omdat het geen ingewikkelde technieken vereist. Het is wel erg handig als je gevoel voor ritme hebt. 

Dwarsfluit

De dwarsfluit is een prachtig blaasinstrument dat beginners kunnen verkennen. Met een eenvoudige fingering chart kunnen beginners de basisnoten leren spelen en al snel melodieën uitvoeren. De dwarsfluit past goed bij klassieke muziek, maar kan ook worden gebruikt in jazz en lichte popmuziek.