Wanneer je wilt weten of het voor jou belangrijk is om je merknaam te registreren dan raden we je aan om eens te gaan kijken op https://www.jumptrademarks.com/. Deze expert weet werkelijk alles over een merknaam registreren. In deze blog helpen je vast al even een beetje op weg over het feit of het belangrijk is om je merknaam wel of niet te registreren. Heb je nou na het lezen van deze blog nog enkele vragen, dan is het mogelijk om deze te stellen aan de experts die we zojuist aan je voorgesteld hebben.

Het nut van het registreren van een merknaam

Als bedrijf zijnde kun je verschillende dingen ontwikkelen en daar dus geld mee verdienen, denk aan producten of aan diensten die je aanbiedt aan klanten. Deze zaken hebben een naam en daarmee ga je de boer op. Het is dan wel zo fijn dat andere concurrenten er dus niet mee aan de haal kunnen gaan en ook deze naam gebruiken, aangezien jij ervoor gezorgd heeft dat het überhaupt in de markt gezet werd. In dat geval is erg belangrijk om een merknaamregistratie te doen om zo te kunnen profiteren van de juridische bescherming die je verdient. Je kunt een merknaam laten registreren voor Nederland, de Benelux, Europa of voor de hele wereld, het hangt er maar net vanaf in welke landen je actief bent.

Wat is eigenlijk het verschil tussen de merknaam en een patent?

We horen wel eens mensen zeggen: daar zou ik eigenlijk patent op aan moeten vragen. Één van de zaken die ze dan bedoelen, is dat ze willen vastleggen dat een uitvinding of een stuk kennis van hun is, dat zij het hebben uitgevonden en op deze manier ook de persoon zijn om ervan te mogen profiteren in commerciële setting. Het is belangrijk dat je kennis en technische vindingen vastlegt in een patent zodat concurrenten er niet zomaar ook gebruik van kunnen maken. In vele gevallen is het mogelijk om concurrenten gebruik te laten maken van jouw technische kennis, alleen dan moeten ze daar wel voor betalen.

 

Nu weet je waarom het belangrijk is om je merknaam laten registreren en ook weet je het verschil tussen een patent en een merknaam. Blijf onze blogs lezen en doe je voordeel met de informatie die we daarin geven. Veel leesplezier gewenst!