Niemand houdt van een opschepper, maar op de arbeidsmarkt moet je vaak jezelf een schouderklopje geven in het openbaar omdat weinig mensen het voor je zullen doen. Of je nu in de markt bent voor een nieuwe baan of niet, je moet elke gelegenheid aangrijpen om werkgevers te laten zien hoe geweldig je bent. Wacht niet op anderen om de schijnwerpers op jou te richten; het is jouw verantwoordelijkheid om je vaardigheden en ervaring te verkopen. Natuurlijk, als je rond schreeuwt hoe geweldig je bent zullen mensen wantrouwend en geïrriteerd worden. Het goede nieuws is dat er genoeg bescheiden manieren zijn om je talenten aan de man te brengen zonder pretentieus over te komen. Hier zijn een aantal manieren om aantrekkelijker te worden voor toekomstige werkgevers.

Nieuwe skills met apistraining.com

Een van de beste manieren om op te vallen is door nieuwe skills te leren of je huidige skills te verbeteren. Kijk eens naar de vacatures in je bedrijfstak en zie welke vaardigheden werkgevers nodig hebben en ga dan die vaardigheden verwerven die je nog niet (goed genoeg) in huis hebt. Het behalen van veel gevraagde certificaten of accreditaties was nog nooit zo eenvoudig (of betaalbaar) dankzij trainings- en opleidingswebsites die cursussen aanbieden in een breed scala aan vakgebieden. Bij apistraining.com vind je een enorme hoeveelheid aan trainingen. Via dit bedrijf kun je bijvoorbeeld een tweedaagse cursus volgen over IoT. Apistraining.com biedt vooral cursussen aan op het gebied van technologie, waardoor de diensten heel goed aansluiten op de ontwikkelingen in het werkveld. Mocht je nieuwe vaardigheden willen opdoen, dan is het geen slecht idee om een cursus te overwegen.

Vrijwilligerswerk

Een andere manier om je zichtbaarheid voor werkgevers te verbeteren is door vrijwilligerswerk te doen. Door je tijd aan je favoriete liefdadigheidsinstelling aan te bieden, kun je iets terugdoen voor anderen, perspectief opdoen en nieuwe mensen ontmoeten (d.w.z. je netwerk uitbreiden). Bovendien is het aantrekkelijk voor toekomstige werkgevers om je van je liefdadige kant te laten zien. En vrijwilligerswerk kan een positieve manier zijn om een opleiding te krijgen op gebieden die je huidige of vorige banen niet aanboden.