Wanneer je aan de slag gaat, dan zal je altijd met bedrijfsafval te maken krijgen. Daar hoef je geen probleem van te maken, want je kan van alles met de materialen doen. Scheiden is wel belangrijk laat daarom MKB afval via bedrijfsafval.nl op een goede manier ophalen. Zo zijn direct de grondstoffen weer opnieuw te benutten. Juist omdat grondstoffen belangrijker zijn dan ooit, kan je hier veel voordeel uit halen. Het is goed om te weten wat er allemaal mee mogelijk is. Dit kan je ook op andere vlakken voordeel bieden. Deze tips gaan je daarbij helpen.

Welk soort bedrijfsafval betreft het?

Het is goed om eerst eens te bekijken welke soorten bedrijfsafval je allemaal kan onderscheiden. Dit maakt het namelijk gemakkelijker om bij containerverhuur via Bedrijfsafval.nl voor de juiste soort container te zorgen. Zo heb je bijvoorbeeld containers voor plastic of voor papier en karton. Dit zijn stromen die je in elk bedrijf wel tegenkomt. Het is ook goed om te kijken naar welke soorten afval specifiek voor jouw branche zijn. Daardoor kan je zorgen dat je alles maximaal kan scheiden. Dit kan je heel veel voordeel opleveren in allerlei opzichten.

Wat heb je voor inzameling nodig?

Het is natuurlijk van belang om een goed beeld te hebben van de soorten afval. Het is minimaal zo belangrijk om er zeker van te zijn dat je de juiste containers ervoor in huis haalt. Zo is het bijvoorbeeld voor een afvalstroom als swill heel anders verwerken dan voor papier en karton. Daar is juist een perscontainer voor nodig. Het kan echter ook zo zijn dat je helemaal niet zoveel ruimte hebt. Dan kan een multicontainer weleens precies zijn wat je nodig hebt. Kijk daarom altijd goed naar de mogelijkheden die er voor je liggen.

Zorg dat het gemakkelijk is

Het is belangrijk dat het scheiden van afval ook gewoon gemakkelijk is. Op die manier kan je zorgen dat dit goed verloopt. De beste manier om dit te doen is door het met het hele bedrijf aan te pakken. Zo is het ook voor de medewerkers allemaal een stuk gemakkelijker. De containers op een centrale plek zetten helpt. Ook duidelijk aangeven waarvoor elke container bedoeld is weegt mee. Doe je dit op een slimme manier? Dan kan je er zeker van zijn dat het je veel zal opleveren als bedrijf. Dat is natuurlijk ook precies de juiste reden voor jou.

afvalcontainers