ERP is een van de nieuwe vakgebieden waar je steeds vaker steeds meer vacatures in ziet opduiken. De reden hiervoor is omdat elk midden-groot bedrijf profijt zal kunnen hebben van een goedwerkend en efficiënt ERP systeem. Om hiermee overweg te kunnen heb je ERP experts nodig en ERP consultants. Om meer informatie  te geven aan de lezen van de artikelen op carrierescout.nl, gaan we in dit blog wat verder in op de functie en werkzaamheden van een ERP specialist.

Wat is ERP?

Eén van de eerste vragen die men vaak stelt wanneer men voor het eerst hoort van de term ERP systeem, is: wat is ERP?” of “waar staat ERP voor?” Het is eigenlijk vrij eenvoudig: ERP staat namelijk voor Enterprise Resource Planning en het zorgt ervoor dat alle digitale processen in een bedrijf worden gecentraliseerd. Hierdoor worden de vele onderdelen van een onderneming, die vaak allemaal hun eigen tools, systemen en plug-ins gebruiken, overzichtelijk bij elkaar gebracht. Op die manier is alles met betrekking tot werkzaamheden, prestaties en activiteiten inzichtelijk en transparant.

Wat doet een ERP consultant?

Een ERP consultant heeft de schone taak op te beoordelen op welke manier een onderneming profijt kan hebben van een ERP systeem. Sommige onderdelen zijn mogelijk wat moeilijker met elkaar te combineren. Het draait bij een goed werkend ERP systeem immers allemaal om een optimale communicatie tussen de diverse programma’s die in het systeem vallen. Een ERP consultant geeft je advies en tips voor hoe je je bedrijf dus eigenlijk het beste digitaal kunt inrichten.

Hoe kies je een goede ERP consultant?

ERP consultants hebben allemaal hun goede en slechte eigenschappen. Er zijn tegenwoordig erg veel ERP consultants op de markt. Dat is niet gek, want er is ook erg veel vraag naar hun expertise! Beoordeel voordat je met een ERP consultant in zee gaat, of hij beschikt over de juiste papieren en certificaten, of hij goede referenties heeft en of hij voldoende kennis en ervaring heeft.