Beste boekhouders. Er verander veel de laatste tijd. De boekhouding is in een stroomversnelling terecht gekomen sinds de introductie van het internet. Als gaat digitaal. En nu vanaf 2015 gaat alles de cloud in lijkt het zo.

Enfin, het is zaak om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in MKB Nederland, wat zijn de voorkeuren van ondernemers vandaag de dag qua administratie programma’s om relevant te blijven anders komen we zonder baan te zitten.

Goed, de eerste ontwikkeling, in de introductie al even aangehaald om in de gaten te houden is dat alles de cloud in gaat, bron. Er zijn bepaalde programma’s zoals e-boekhouden die volledig via het web gaan en er zijn dus lokaal op de PC geen bestanden. Wat je nodig hebt van je klant is de inlog gegevens van het betreffende cloud boekhoud platform. En je moet een beetje bekend worden met de meest gebruikte boekhoud platformen van Nederland. Hier lees je wat de vaakst voorkomende platformen zijn. Hierop gebaseerd zouden wij aanbevelen om in ieder geval jezelf bekend te maken met Acumulus en e-boekhouden. Deze groeien rap in populariteit en zijn op dit moment van schrijven de meest gebruikte programma’s. Jezelf bekend maken met deze programma’s hoe ze werken de eigenaardigheden helpt jou een betere dienst te leveren aan de klant en is dus broodnodig.

Gelukkig hebben zowel Acumulus als e-boekhouden gratis proefaccounts dus kijk even rond om beter bekend te geraken met de interface van deze boekhoud diensten. Als je deze twee boekhoud platformen kan dromen, dan kun je misschien denken aan andere diensten die nog minder gebruikt worden maar ook een aanzienlijk deel van de markt hebben zoals een MoneyMonk of een Thinq. Deze programma’s hebben de toekomst en we verwachten dat in 2020, vrijwel alleen in dit artikel genoemde programma’s in gebruik zullen zijn en dus nuttig en relevant zullen zijn.