PU gietvloeren worden gemaakt door het polyurethaanhars. Dit hars staat bekend om zijn elasticiteit en vloeibaarheid. De PU gietvloer wordt laag per laag aangebracht met totaal een minimum van vier lagen. In combinatie met het polyurethaanhars is de PU gietvloer heel elastisch en zacht. Door zijn elasticiteit komen er geen scheuren of groeven in.

 

De PU gietvloer heeft geen naden of groeven en houdt daarbij stof nauwelijks vast. De vloer is dus direct weer proper zonder veel moeite te doen. Het vuil kan zich nergens verstoppen en maakt zo geen schijn van kans.

 

Door de naadloze afwerking geeft de PU gietvloer een eigentijdse look aan je interieur. Alles wordt strak en dankzij het uitgebreide kleurengamma personaliseer je zo je eigen ruimtes.

 

De PU gietvloer is een dunne vloer. Perfect dus als je aan het verbouwen bent en niet veel afbraakwerk wilt hebben, maar ook voor vloerverwarming is het de ideale vloer. Zoals eerder vermeld, is de PU gietvloer een erg zachte vloer beeld je het nu in in combinatie met vloerverwarming. Je kunt zo heel de dag rondlopen op blote voeten op een zachte en warme vloer.

 

Er komen geen scheuren in de PU gietvloer en krassen haast ook niet. Als er na enkele jaren zichtbare krassen op de vloer zijn gekomen, is dit zo opgelost door een nieuwe laag van de PU gietvloer er over te doen.

 

De vloer is vochtvrij waardoor de PU gietvloer perfect in alle soorten ruimtes past. De PU gietvloer is een stevige vloer en is geschikt voor woningen en openbare gebouwen waar ze geen gebruik maken van zuren, chemicaliën en andere bijtende stoffen. Voor deze ruimtes kies je best voor een epoxy gietvloer.