Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds veel zakenrelaties tot stand komen op de zakenbeurs. Op deze evenementen komen de spelers uit het wereldje samen. Praten over innovatieve ideeën werkt kruisbestuiving in de hand. Dat is de manier om samen verder te komen. Een aantrekkelijke beursstand vormt de omgeving waarin je op een mooie manier je ideeën uit de doeken kunt doen. In deze blog vind je verschillende tips waarmee jij aan de slag kunt om een bijzondere beursstand te maken.

Aandachttrekken

Een slimme manier om aandacht op je beursstand te vestigen is het inzetten van live muziek. Een dj of band trekt direct bezoekers. Wanneer je dit afwisselt met korte presentaties heb je een gouden formule in handen.

Eten en chillen

Op een zakelijke beurs ben je heel wat uurtjes zoet en loop je veel. Het is dan heel fijn erg te kunnen chillen en eten. Wat als je een beursstand vindt waar deze dingen gecombineerd worden, maar dan zelfs gratis! Echt een idee om zo mensen op hun gemak te stellen. Ze raken vertrouwd met je merk en zijn geneigd om zich open te stellen voor je concepten.

Vertrouwde omgeving

Koppel een vertrouwde omgeving aan je product. Verkoop je spullen voor in de keuken? Zorg dan dat je beursstand eruit ziet als een cutting edge keuken. Ben je een handelaar in design banken? Richt dan een huiskamer in. Zo krijgen bezoekers direct een vertrouwd gevoel en kunnen ze zich beter voorstellen hoe de producten in hun huis zullen staan.

Interactief

De interactieve elementen van je beursstand zijn belangrijk, omdat je zo de bezoekers zelf actief houdt. Dat maakt dat ze niet alleen passief de informatie van jou horen. Ze ontdekken het als het ware zelf. Zo wordt het verhaal een stuk interessanter en makkelijker te consumeren.

App

De laatste jaren is de app steeds belangrijker op de beurs geworden. Juist het persoonlijke karakter van een app (op je persoonlijke telefoon die je voor veel dingen dagelijks gebruikt) maakt het idee aantrekkelijk. Het is erg gemakkelijk om bijvoorbeeld een plattegrond of programma te communiceren. Ook de interactieve mogelijkheden zijn groot, zoals augmented reality, waarbij de app iets ´virtueels´ toevoegt aan het beeld van de realiteit. En dit allemaal met behulp van je telefoon.

Een gesprek voeren

Los van alle high tech mogelijkheden is de beursstand vooral een gesprek om een goed gesprek te voeren over je zakelijke ideeën. Daarnaast zet je je zelf in het wereldje / de branche op de kaart. Zoals we al aangaven, op de beurs kun je uitstekend netwerken en dus je zakelijke connecties uitbreiden.