De kans dat jij de afgelopen tijd thuis hebt gewerkt, die natuurlijk vrij groot. Steeds vaker zien we, dat het thuiswerken een nieuwe norm wordt. Dit heeft als grote voordeel dat grote kantoren flink kunnen besparen, maar ook dat de mensen een stuk flexibeler zijn. Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog een groot deel van de mensen, die heeft besloten verder te gaan als zzp’er voor zover ze dit nog niet waren. De keuze om thuis te gaan werken of om een werkplek te huren, is er dan vast één die met enige regelmaat voorbij is gekomen. Om je een idee te geven welke voor- en ook nadelen beide hebben, hebben we ze hieronder verder voor je uitgelicht.

Thuiswerken

Thuiswerken biedt natuurlijk allerlei voordelen. Zo ben je in je eigen omgeving en hoef je niet te reizen. Zo hoef je ‘s ochtends alleen maar even je laptop of pc op de starten en je kunt aan de slag. Dit klinkt natuurlijk ontzettend ideaal, maar of dit ook gedurende een langere periode zo is, dat valt nog maar te bezien. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij hele dagen thuis werkt, je geen andere omgeving meer ziet. Zo begint en eindigd je werkdag in dezelfde ruimte. Wanneer je dat je pc afsluit omdat de dag erop zit, is de enige verplaatsing die je doet, waarschijnlijk vanaf de keukentafel of apart kantoor op bijvoorbeeld zolder, naar de woonkamer. Dit is natuurlijk niet heel bevordelijk voor je geestelijk gesteldheid. 

Werkplek huren

Vind jij thuiswerken maar niets, dan zijn flexwerkplekken in Amsterdam natuurlijk de perfecte oplossing. Zo zit je nergens aan vast en heb je niet te maken met dure kantoren die je moet huren. Vooral niet wanneer je als zzp’er vaak maar één dag in de week nodig hebt voor je administratie, is het natuurlijk zonde om een duur kantoor te moeten huren. Daarnaast is het ook zo, dat wanneer je wel de hele week thuis moet werken, het ook wel eens prettig is dat je in een andere omgeving komt. Dit is niet alleen voor jezelf prettiger, maar zorgt ook voor een verhoogde productiviteit en ook creativiteit. 

Conclusie

Zoals je kunt zien, hebben beide vormen zo z’n voor- en ook nadelen. Toch is het verstandig om eens een kijkje te nemen welke mogelijkheden er allemaal zijn voor het huren van een werkplek. Op de website van Flexwerkplek.nl plek vind je een ruim aanbod met allerlei verschillende ruimtes die jij kunt huren.