Als je meerdere pakjes op een dag verzendt, dan is het goed om als ondernemer te kiezen voor een service die een goedkoop pakket versturen mogelijk maakt. In deze blog nemen we een aantal tips met je door die het makkelijker maken om te besparen op verzendkosten.

Aantal pakketjes

Afhankelijk van het aantal pakjes dat je per maand verzend is het vaak mogelijk om een zakelijk tarief af te spreken, waardoor per pakket de verzendkosten naar beneden kunnen. Vaak is de regel: hoe meer je verstuurt, hoe lager het tarief wordt. Ook voor kleinere bedrijven kan er een interessante kostenreductie mogelijk zijn, daarom is het zeker de moeite waard om de opties te verkennen.

Ophalen en bezorgen

Het is niet heel handig als je als ondernemer zelf de pakketjes naar een verzendpunt moet brengen. Vaak kun je gebruikmaken van een koerier van het verzendbedrijf. Dit garandeert je een snelle levering en je hoeft zelf niet de deur uit. Veel verzendbedrijven gebruiken software die je samen met jouw bedrijfssoftware kunt gebruiken. Dat maakt een praktische integratie tussen deze systemen mogelijk.

Speciale levering

Wanneer een pakket breekbare spullen bevat, of levensmiddelen die kunnen bederven, dan zijn er speciale leveringen mogelijk, alleen zul je daarvoor vaak meer moeten betalen.

Internationale verzendkosten

Wil je een pakket verzenden naar het buitenland? Dan moet je rekening houden met extra kosten, vaak worden goederen per vrachtschip verstuurd. Dit kan weken duren. Ook is het mogelijk om pakketten met luchtvracht te verzenden, dit zorgt voor een snellere levering, maar het kan duurder uitvallen. Rekeninghouden met deze aspecten kan je geld schelen.

Leveringsmateriaal

Om spullen te verzenden, zeker als ze breekbaar zijn, is het goed om de juiste verzendmaterialen aan te schaffen, zoals enveloppen met luchtnoppenfolie en opvulmateriaal of tape. Door op internet diverse leveranciers van deze materialen te vergelijke, kom je al snel uit bij de ideale deal voor jouw bedrijf.

Afleverlocaties

Houd altijd rekening met de afleverlocaties. Het moet voor je klanten gemakkelijk zijn om hun bestelde producten te ontvangen. Moet een product de volgende dag aanwezig zijn op locatie? Dan moet je rekening houden met de aflevertijd. Het kan zijn dat het versturen dan duurder wordt.

Meerdere verzendbedrijven

Om je klanten alle opties te bieden, dit is zeker bij een webshop erg handig, is het goed om zaken te doen met meerdere verzendbedrijven. Het kan echter wel zo zijn dat je lager verzendtarieven mag verwachten als je met een verzendbedrijf samenwerkt.

Verzendkosten

Voor de vergoeding van de verzendkosten kun je meerdere opties overwegen: de verzendkosten in de prijs berekenen of deze apart aan de klant berekenen en bijvoorbeeld de optie bieden dat producten ook in de winkel opgehaald kunnen worden.

Conclusie

Door weloverwogen keuzes te maken, is het mogelijk om geld te besparen bij het verzenden van pakketten. Belangrijk is het om een helder overzicht te geven aan je klanten over wat de mogelijkheden zijn. Meerdere verzendbedrijven bieden meer opties aan klanten, maar dit kan zorgen voor minder korting, die je wel gehad zou hebben wanneer je met een bedrijf had samengewerkt.