Wil je jouw evenement een boost geven? Dan kan het een idee zijn om een spreker te boeken. De spreker kan het publiek van je evenement meenemen in een onderwerp waar hij of zij een expert in is. Maar hoe weet je of een expert in een bepaald vakgebied ook een goede spreker is? Past de spreker bij jouw evenement? Als het ware is dit een variant op de bekende sollicitatieprocedure. In deze blog lees je over enkele eigenschappen waar een goede spreker absoluut over zou moeten beschikken!

Kennis van zaken

Het is belangrijk dat de spreker weet waar hij of zij het over heeft. Wanneer je een spreker boekt voor een evenement dan moet de spreker met zijn inhoudelijke verhaal het evenement kunnen inspireren. Het is daarom belangrijk om een spreker te vinden die een expert of ervaringsdeskundige is binnen zijn vakgebied. Bij Speakers Academy kom je bijvoorbeeld verschillende sprekers tegen welke ervaringsdeskundige of expert zijn op het gebied van motivatie en inspiratie. Een spreker over motivatie moet bijvoorbeeld kennis hebben van het menselijk brein en kunnen vertellen waarom bepaalde dingen mij wel motiveren, maar jou totaal niet.  

De juiste houding

Naast een goed verhaal en een duidelijke manier van vertellen is de houding van de spreker erg belangrijk. Een goede spreker kan met zijn houding namelijk een groot verschil maken. Een enthousiaste en energieke spreker zal zijn publiek veel meer kunnen inspireren dan een spreker die geen enthousiasme uitstraalt. Hierbij is het dus belangrijk dat een spreker met een open en enthousiaste houding spreekt op een evenement. Dit is natuurlijk van cruciaal belang voor een spreker op jouw evenement, maar verplaats dit eens naar jouw eigen sollicitatieprocedure. Zal een toekomstige baas je eerder aannemen met een gesloten houding? Of zal deze eerder toehappen als je met een open houding het gesprek in gaat? 

Ervaring met publiek

Een verhaal vertellen voor een groot publiek of enkele mensen is natuurlijk een wereld van verschil. Iemand kan inhoudelijk een ijzersterk verhaal hebben met veel diepgang en variatie, maar als de spreker dichtklapt voor een groot publiek dan komt dit ijzersterke verhaal alsnog niet goed over. Daarom is het belangrijk dat een spreker niet bang is om voor een groot publiek te staan. De sprekers van Speakers Academy praten je graag bij over motivatie en inspiratie. Ga de uitdaging maar eens aan en kijk of ze jou ook kunnen motiveren en inspireren met hun verhalen!