Zit je al langdurig thuis en wil je niets liever dan eindelijk weer aan het werk kunnen? Dan is het zeker de moeite waard om eens de mogelijkheden te onderzoeken die er zijn voor re-integratie. Het heeft namelijk erg veel zieke werknemers die langdurig thuis zitten, geholpen om weer aan de slag te kunnen. Daarbij is het ook nog eens voor zowel jou als de werkgever erg voordelig. Al wordt er wel de nodige inzet van beide partijen gevraagd. Wil je meer informatie omtrent re-integratie? Lees dan snel dit blogartikel! Hier vind je meer informatie!

Weer aan de slag!

Er is niets zo vervelend om als werknemer langdurig thuis te zitten, het liefst wil je zo snel mogelijk weer aan het werk. Het is echter niet altijd mogelijk om weer werkzaam te zijn binnen je oude functie. Wanneer dit het geval is, hoeft dit niet te betekenen dat je helemaal niet meer aan het werk kunt. Als jij en je werkgever voor re-integratie kiezen, is de kans erg groot dat je weer aan het werk gaat! Hoewel dit wel in een andere functie is, hoef je in ieder geval niet meer thuis te zitten. Uiteraard is het niet zo dat deze functie zomaar in je maag wordt gesplitst, er wordt goed gekeken naar wat bij jou past en wat je aankan. Het laatste wat men wil is natuurlijk dat je weer langdurig thuis zit.

Bespreek het met je werkgever!

Lijkt het jou wat om aan de slag te gaan met re-integratie? Bespreek dan eens samen met jouw werkgever wat er allemaal mogelijk is binnen het bedrijf. Wanneer beide partijen zich inzetten voor een succesvol traject, is de kans een stuk groter dat het daadwerkelijk lukt! Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd een specialist inschakelen om jullie te ondersteunen bij het project.