Het eerste wat een potentiele klant van jou te zien krijgt is meestal je presentatie op bijvoorbeeld een beurs. Als deze presentatie totaal niet overeenkomt met hetgeen wat jij wilt overbrengen naar de luisteraar, dan gaat er iets mis en zal de potentiele klant snel afwijken. Zorg er dus voor dat jouw bedrijfspowerpoint professioneel en duidelijk is, zodat het publiek snel kunnen zien waar jullie als bedrijf voor staan. Hoe realiseer je zoiets. Het inhuren van een bedrijf die een PowerPoint template kan maken is al een grote stap. Hoe dit in zijn werking gaat en wat jij hiervoor moet doen krijg je te lezen in deze tekst.

 

PowerPoint template maken

Verschillende bedrijven kunnen dit voor jou doen. Als je online zoekt naar PowerPoint templates dan kom je al gauw enkele goede bedrijven tegen. Je kan met het invullen van een formulier een offerte aanvragen. Enkele persoonlijke gegevens dienen daar worden ingevuld. Ook wordt er een korte omschrijving van de opdracht verwacht. Hierin kan je vermelden welk onderwerp de template moet hebben en waar jouw bedrijf voor staat. Geef ook door wat je budget is. Zij kunnen dan een inschatting geven over wat er allemaal in de template verwerkt kan worden.

 

Hoe gaan ze te werk?

De PowerPoint experts vragen aan jou wat je graag wilt terugzien in de template. Ook hebben zij een oude template op PowerPointpresentatie nodig om de stijl qua kleur hetzelfde te houden. Zij vinden voor jou een perfecte balans tussen herkenbaarheid en verfrissing. Jouw bedrijf moet natuurlijk nog wel in een oogopslag te herkennen zijn. Dit doe je dus door de kleur en logo te behouden. Als je wenst dit te veranderen kunnen de expert samen met jou kijken naar een goede oplossing. 

 

Wat kunnen ze voor jouw doen?

Doordat de PowerPoint experts dagelijks bezig zijn met het maken van PowerPointpresentaties en templates, hebben zij een super ervaring in dit vak. Ze kennen alle nieuwe toevoegingen van PowerPoint en maken daar goed gebruik van. Wat veel personen niet weten is, dat je tegenwoordig zelfs kleine animaties gemaakt kunnen worden. Niet via een animatieprogramma, nee, gewoon via PowerPoint zelf. Dit zorgt voor een professionele look van de presentatie.

 

Wat zijn de voordelen van een template laten maken?

  • Je kan je aan een thema PowerPoint houden. Klanten krijgen dus telkens te zien wat ze verwachten.
  • Iedereen van je bedrijf kan hetzelfde gevoel overgeven aan de potentiele of bestaande klant.
  • Verspil geen onnodige tijd aan het maken van een PowerPoint.
    • Met het besparen van tijd, bespaar je ook geld
  • Pas je PowerPoint gemakkelijk aan door het hebben van een template.

 

Een bedrijfspresentatie laten maken

Als je bedrijf eigenlijk niet vaak presentaties geeft, kan je er ook voor kiezen om alleen een bedrijfspresentatie te laten maken. Dit is wel wat anders dat het laten maken van een template. Voor een bedrijfspresentatie heeft het PowerPoint bedrijf nauwkeurige informatie nodig. Deze informatie verwerken de experts in de presentatie. Het doel van een bedrijfspresentatie is via een korte en duidelijke manier uit te leggen wat jouw bedrijf doet, waar je voor staat en wat je doel is. De experts zorgen dat die mooi en overzichtelijk in een presentatie wordt verwerkt. Zij sturen je na enkele weken het resultaat op. Hier ben je nog vrij om dingen aan te merken die je anders zou willen hebben. Is het volgens jou nog niet goed? Dan passen zij dit aan naar jouw wensen. Heb je bijvoorbeeld een aantal wensen vooraf? Meld deze dan. De experts zullen tijdens het maken van de PowerPoint hier rekening mee houden. Het is handig om vooraf alles door te geven. Dit bespaard beide partijen tijd.

 

Template laten maken goedkoop?

Het hoeft echt niet duur te zijn om een template te laten maken. Het is maar net, wat je eraan wilt besteden. Hoe minder je uitgeeft hoe minder de template is uitgerust met nieuwe snufjes. Vraag een offerte aan en kijk of het binnen je budget valt. Zo niet, kan je altijd over de prijs onderhandelen.

 

Werken met een template

Je kan de template aanpassen hoe je wil. Wil je een dia ertussenuit halen of vervangen met een andere? Dan kan je dit gewoon doen. De dia’s hebben ook een template. Je kan dus elke dia zo vaak plaatsten als gewenst is. Als je na het bewerken van een dia toch niet blij bent met de bewerkingen, kan je alles terugdraaien. De indeling van de dia wordt dan automatisch teruggezet.

 

Bron: https://pptsolutions.nl/powerpoint-template/