Online marketing ontwikkelt zich snel: waar er een aantal jaar geleden nog geen opleidingen voor bestonden en je enkel cursussen of minors kon volgen, is er tegenwoordig al een ruim aanbod met  opleidingen op het gebied van digital en online marketing. Ambieer jij ook een carrière in de online marketing? Lees dan snel verder.

Wat is online marketing?

Online marketing wordt ook wel internet- of digital marketing genoemd. Door de inzet van digitale media, zoals internet, social media en e-mail worden marketingdoelen nagestreefd. Binnen het internet zijn daarnaast de steeds populairder wordende marketingactiviteiten, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO) en zoekmachine adverteren (SEA) waarmee bedrijven hun doelen willen behalen in zoekmachines zoals Google.

Waarom online?

Recente onderzoeken tonen steeds weer aan dat het online gebruik van consumenten blijft toenemen. Men bevindt zich steeds meer online en bedrijven hebben zich dat in de laatste jaren gerealiseerd. In sommige gevallen hebben bedrijven de slag gemist en heeft dat zelfs tot faillissementen geleid. Tegenwoordig zien organisaties de toegevoegde waarde van online in en realiseren ze zich dat je niet meer zonder kunt. Daarom zijn ze in grote getalen op zoek naar specialisten die hen kunnen helpen om online hun marketingdoelen te behalen.

De voordelen

Naast de groei van het gebruik van digitale media onder consumenten biedt online marketing nog een aantal voordelen:

  • Digitale media maakt het mogelijk om consumenten persoonlijker en effectiever te benaderen.
  • Conversies zijn eenvoudiger meetbaar dan bij offline marketing.
  • Kosten-baten zijn eenvoudiger in kaart te brengen dan bij offline marketing.
  • De inzet van meerder vormen van digitale media werkt versterkend, bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie, Google Ads en e-mailmarketing.

Vacatures vinden

Word jij enthousiast van online marketing en wil je er graag jouw werk van maken? Ga dan op zoek naar een opleiding op dat gebied. Na even Googelen vind je al snel vele aanbieders van online marketing opleidingen. Als je al een opleiding op het gebied van marketing hebt gevolgd, dan kun je ook een cursus volgen op je verder te specialiseren.

In de huidige markt is de vraag naar online marketing specialisten groot. Niet alleen binnen bedrijven, maar ook onder online marketing bureaus. Internet marketing bureau iClicks is zo’n bureau. Speciaal voor studenten die aan het afstuderen zijn of net afgestudeerd zijn bieden zij traineeships. Op basis van een opleidingsprogramma leer je alles over internet marketing, waarbij er ook aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling: perfect om je weg te vinden binnen de online marketing!