Als uitzendbureau ben je continu bezig met je administratie. Je plant je medewerkers in en registreert de uren die zij gewerkt hebben. Het is dan natuurlijk heel handig als je hier de juiste planning software voor uitzendbureaus voor hebt. Zo kun je sneller werken en houd je meer overzicht. Maar hoe kies je nu planningsoftware uit? In dit artikel ontdek je waar je op moet letten.

Tip 1: Betrek je medewerkers erbij

Jij bent waarschijnlijk niet de enige die straks met de planning software moet gaan werken. Je medewerkers moeten hier ook mee overweg kunnen. Het is dan ook belangrijk om hun ideeën mee te nemen bij het maken van je keuze. Zij weten vaak ook goed wat er in ieder geval in de software moet zitten en met welke functionaliteiten ze efficiënter zouden kunnen werken. Houd daarom samen met je medewerkers een brainstormsessie en schrijf alles op wat hieruit komt. Bepaal vervolgens samen met je medewerkers welke eisen het meest belangrijk zijn en maak een prioriteitenlijst.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/photos/vrouwen-teamwork-team-business-1209678/

Tip 2: Bekijk de reviews

Bij het kiezen van een planning software van bijvoorbeeld Planningsoftwareselect.nl is het ook aan te raden om de reviews goed te bekijken. Klanten vertellen hierin over hun ervaringen. Zijn de beoordelingen goed? Ook dan is het slim om de reviews toch goed door te lezen. Je ontdekt dan namelijk precies wat de voor- en nadelen zijn. Misschien is bepaalde planning software voor de meeste bedrijven ideaal en heeft het slechts één nadeel, maar het kan zomaar zijn dat dit voor jou een heel groot nadeel is. Dan kies je wellicht toch liever voor andere planning software.

Tip 3: Probeer het uit

Ook als je je helemaal hebt verdiept in de planning software en alle reviews goed hebt doorgelezen, weet je natuurlijk nog niet precies hoe de planning software in de praktijk werkt. Dit kun je alleen te weten komen door de software uit te proberen. De meeste aanbieders bieden gratis trials aan. Het is aan te raden om hier gebruik van te maken, zodat je kunt testen of de software goed werkt voor jouw uitzendbureau.