Ook al zeggen ze vaak dat de economie weer aantrekt, het is niet altijd even gemakkelijk om een nieuwe baan te vinden. Dit geldt niet alleen voor creatieve beroepen, maar ook als je werkzaam wilt zijn in de bouw of werktuigbouw. Dan kan het soms voorkomen dat je even een periode thuis moet zitten, voordat je weer volop aan de slag kunt. Wij geven je graag een aantal tips om je mee te helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan in de bouw die bij jou past.

Zoek online en offline

Als je op zoekt bent naar een nieuwe baan, is het verstandig om dit eerst ook aan zoveel mogelijk mensen te laten weten. Dit kan je doen via LinkedIn, maak een post op Facebook met het bericht dat je een nieuwe baan zoekt (wees ook zo specifiek mogelijk wat voor functie je zoekt) zodat mensen het kunnen delen en zet je cv online op de vacaturesites.

 

Maar daarnaast is het ook belangrijk dat je offline zoekt naar vacatures. Ga bijvoorbeeld geregeld naar de bibliotheek en kijk daar in de kranten en de vakbladen wat voor vacatures hier geplaatst worden.

 

Blijf flexibel

Krijg je een baan aangeboden, maar voldoet deze niet aan al je voorwaarden? Stel je dan toch zo flexibel mogelijk op. Is de reistijd bijvoorbeeld iets langer dan je zou willen? Probeer het eerst voor een tijdje. Wellicht bouw je credits op bij je baas en is het na verloop van tijd mogelijk om daar ergens in de buurt te overnachten voor een paar dagen per week. Maar wimpel de baan niet zomaar af, ga in ieder geval naar het sollicitatiegesprek en kijk of er een klik is. Vervolgens krijg je een proefperiode. Deze is niet alleen voor je werkgever, maar ook voor jou bedoeld om te kijken of de functie en het bedrijf bij jou past.

 

Online bemiddeling

Er zijn ook een aantal websites die speciaal in het leven zijn geroepen om werkgevers en werkzoekenden in de bouw met elkaar in contact te brengen. Een voorbeeld van deze websites is Cadix. Hier vind je een overzicht van CAD vacatures. Daarnaast is het mogelijk om je online in te schrijven via een formulier. Vervolgens gaan de medewerkers van Cadix voor je aan de slag om je te te matchen met de organisatie die bij jou past.